Συμμετοχή της ομάδας στην Α’ Εθνική

Η ομάδα μας πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας κάνοντας μία πολύ καλή πορεία, αγωνίσθηκε με πείσμα και δύναμη!  Συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το χρονικό διάστημα 12 με 17 Αυγούστου 2022, αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει εκεί κι έτσι θα αναγκαστεί του χρόνου να ξαναπαίξει στον Προκριματικό Όμιλο.

Η συμμετοχή της ομάδας συνοδεύτηκε από τη μεγάλη διάκριση του αθλητή μας Νικολάου – Σταύρου Δρίτσα που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην 8η σκακιέρα με το απόλυτο, 5 νίκες σε 5 αγώνες, καταγράφοντας μία πολύ σημαντική επιτυχία για τον ίδιο και τον σύλλογο.

Εξαιρετική επίσης, η εμφάνιση του Γιώργου Μανταζή με 6 νίκες και μία ισοπαλία σε 7 αγώνες, αλλά και η μεγάλη επιτυχία του Αλέξη Χαλκιά που, αν κι έπαιζε στην 1η σκακιέρα κατάφερε 3 φορές να κρατήσει την ισοπαλία απέναντι σε πολύ ισχυρούς Grand Masters!

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε ακόμα, η Κλεοπάτρα Πατεράκη με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Με την ομάδα αγωνίστηκαν:  ο Γιώργος Σιδέρης με 2 βαθμούς σε 5 αγώνες, ο Σωκράτης Χονδρογιάννης με 2 βαθμούς σε 4 αγώνες, η Θωμαή Οικονόμου με 2,5 βαθμούς σε 7 αγώνες, ο Θανάσης Τζόντας με 3 βαθμούς σε 5 αγώνες, ο Νίκος Ζαλαχώρας με 1 βαθμό σε 3 αγώνες και οι Βασίλης Σαμψώνογλου και Τσάκωνας Κωνσταντίνος με 1 βαθμό σε 4 αγώνες. Στον τελευταίο γύρο αγωνίστηκε κι ο Ματσούκας Κωνσταντίνος που έκανε ισοπαλία, ενώ μεγάλες μάχες έδωσε η Λήδα Μπατσή στη γυναικεία σκακιέρα αντιμετωπίζοντας ισχυρότατες ξένες σκακίστριες.